Medium Gabriella

Wie is Medium Gabriella?

Vandaag werd ik getipt door een medium, dat er advertenties stonden op mijn site over Medium Gabriella. Nu is het zo dat deze advertenties door Google adsense worden aangeleverd, en je hier niet direct weet van hebt en of invloed op hebt. Maar mijn interesse werd wel gewekt, wie nu eigenlijk Medium Gabriella is of Gabrielle helderziende zo als zij zichzelf noemt.

Vermakelijk en fictiefHelderziende Gabrielle is nep

Na een korte Google sessie, kwam zij er niet goed vanaf, het blijkt eigenlijk allemaal nep te zijn, en puur bedoeld, om je zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Ko van Dijk, heeft hier al in 2011 over geschreven, maar ik vermoed dat bij vele mensen net als ik, de praktijken van Medium Gabriella nog niet bekend waren.

Een snelle blik op de site, leert dat er geen enkele manier aanwezig is om in contact te komen met Medium Gabrielle, behalve door je email adres in te vullen, dus dat heb ik dan maar eens gedaan om te kunnen zien wat er dan gebeurd, na 25 minuten kreeg ik een email om te bevestigen.

Na even haar website te hebben gelezen, lijkt het dat zij 1 van de beste helderziende mediums is die wij kennen, hierbij een stukje van de site:

Gabrielle bekend in binnen en buitenland

“Gabriella krijgt veel aandacht in de binnen- en buitenlandse pers. Verschillende tijdschriften hebben Gabriella uitgeroepen tot “Beste waarzegster van het jaar”. Ze wist tot op 90% nauwkeurig te voorspellen wat er in de wereld ging gebeuren. Ook de grote natuurrampen van januari 2009 of de verdwijning van het toestel tussen Rio en Parijs heeft ze voorspeld. De grote griepepidemie eind dit jaar wist zij als eerste te voorspellen. Ook heeft ze de dood van popidool Michael Jackson voorspeld, tien dagen voor de tragische gebeurtenis. Het moge duidelijk zijn, Gabriella zit er dus zelden naast en is ook in 2009 jaar uitgeroepen tot “Beste Medium 2012″.

En als je nog even verder leest kom je dit tegen:

De personages, plaatsen, situaties en gebeurtenissen die vermeld worden in de teksten voor de gebruikers kunnen fictief zijn en hebben niet noodzakelijk een band met personages, plaatsen en gebeurtenissen die bestaan of hebben bestaan. Gabriella en alle andere personen die voorkomen op de website en verzonden e-mails zijn fictieve personen.

Maar vervolgens als je de algemene voorwaarden leest, kom je het volgende tegen:

“De website www.gabriella-helderziende.com bevat vermakelijke informatie over de thema’s van de voorspelkunsten en –wetenschappen, met name astrologie, numerologie, tarotkaartlegging, horoscopie. Deze website beweert in geen enkel geval via zijn inhoud te kunnen garanderen dat de gebeurtenissen die vermeld worden in de e-mails (elektronische berichten) de lezers zullen overkomen. Ze dienen enkel een recreatief, ludiek en cultureel doel.”

Het betekend dat als je dus de hele algemene voorwaarden doorleest, dat alles fictief en nep is, het vervelende is dat weinig mensen de algemene voorwaarden lezen. Ook het gratis consult wat zij zogenaamd gratis is, is niet gratis maar kost gewoon geld, en alle info, mails en antwoorden die je krijgt zijn geautomatiseerd en fictief.

Geldklopperij

Jammer dat dit soort bedrijven ervoor zorgen dat de sector een slechte naam krijgen. Het bedrijf achter Medium Gabriella is alleen maar uit op uw geld, en heeft het hele proces geautomatiseerd, als u zich inschrijft. Het is daarom goed dat Ko van Dijk hiervoor al vorige jaar voor heeft gewaarschuwd, maar de site bestaat nog steeds, de Facebook pagina is nog steeds actief en zij adverteren dus ook nog eens actief. Dit kan maar 1 dingen betekenen, dat er blijkbaar dus nog veel mensen in trappen, vandaar dat ik op Paragnost info er ook nog een artikel aan wijd.

De eerste mail van Medium Gabrielle bevat een wazig geschreven Nederlandse tekst

“Piet, Netherlands, deze plaats is je bekend, dat ben ik zeker. Ofwel zal deze plaats een belangrijke rol spelen in je nabije toekomst. Een dergelijke flash is de uitdrukking van onze sterke geestelijke binding”.

Toch knap van Medium Gabrielle dat als ik mij inschrijf via haar Nederlandse site, dat zij weet dat “Netherlands” dus Nederland een plaats is die mij bekend is.

De volgende mail doet zich alweer aan, hierbij een stukje:

“Ik voelde meteen dat u mij riep. Ik concentreerde me op uw gedachten en ik zag dat u mijn email aan het lezen was. Het bewijs dat er sprake is van een mediamieke fusie tussen ons. Stuur me snel een berichtje terug anders komen we in de problemen, ben ik bang. Antwoord nu, dan zijn we nog op tijd.”

Onderaan de lange email, stond duidelijk dat het belangrijk is dat je lid wordt van de prive ruimte, voor slechts 49 euro per maand. Ook de veiligheidskenmerken om te betalen geven weinig vertrouwen.

Ko van Dijk

Bij het lezen van de mails, krijg ik een sterk gevoel dat het hier een Nigeriaanse scam betreft, echter Ko van Dijk, schreef al dat de persoon in kwestie steeds andere email adressen gebruikt en ook verschillende IP-adressen. En dat het bedrijf waarschijnlijk in Singapore zit en dus niet traceerbaar is, lijkt mij niet handig om dan een abonnement af te nemen met je creditcard.

Behalve dat alle zogenaamde readings per email nep zijn en voor iedereen die zich aanmeld hetzelfde is, zijn zelfs de foto’s nep, deze komen bij een modellen bureau vandaan, lees het onderzoek van Ko van Dijk. Kortom wegblijven van deze oplichterij!
Ook de site http://www.grenswetenschap.nl heeft als naar de oplichting praktijken van Helderziende Gabrielle onderzoek gedaan, blijft hier dus van weg, anders gaat het je veel kosten

Nep paragnost

Maar hoe voorkom je nu dat je bij een oplichter of nep paragnost terecht komt, dit is heel eenvoudig, als sowieso iets te mooi is om waar te zijn “gratis reading” dan moet je al op je hoede zijn, maar als er op een paragnosten site geen directe contact gegevens staan en de algemene voorwaarden geven al aan dat het nep, ludiek en vermakelijke info geeft, dan kun je maar beter direct verder zoeken.

Paragnost raadplegen

Ik heb al een artikel geschreven, waarop je kunt letten als je een paragnost of medium raadpleegt, maar je intuïtie is nog steeds een sterke adviseur, maar een beetje  Google-en over de paragnost of medium kan ook kwaad. Je komt dan snel te weten of het nep is of niet, echter mond tot mond reclame is natuurlijk 1 van de beste manieren om niet genept te worden.

This entry was posted in Nep Mediums and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Medium Gabriella

 1. Sonia says:

  dit is één van de gratis sites die ik heb, een nieuwe officiele wordt binnenkort gelanceerd. Ik heb reeds verscheidene mails gestuurd naar google en jouwweb maar krijg de reclame van die gabriella niet van mijn sites, wel als ik ervoor betaal!!Ik besloot dan maar een site te laten maken. heb wel op al mijn sites geschreven dat ik niet verantwoordelijk ben voor wat er op de site van gabriella staat en telkens verwezen naar dit artikel. Hopelijk gaat google en facebook eindelijk deze reclame es weghalen

  • Mir says:

   @sonia,

   Je kunt dit zelf blokkeren in je google ads… alleen mag je niet de http ervoor laten staan, dus als je het kopieert en plakt accepteert google het niet, ik heb dit voorheen zelf ook gehad, en je blijft bezig om rommelsites te blokkeren voor het adverteren, ik heb dus de ads gewoon achterwege gelaten, scheelt alleen maar gedoe.

   Anders iedere keer dat je een advertentie tegenkomt die je niet bevalt, aanklikken, en overnemen in je blokkeringen.. dan kun je in je google campagne vinden. Succes!

 2. Astrid says:

  Beste mensen,
  Ja,zelfs ik ben in die onzin getrapt,ik had al een vermoeden,met hun “gratis”reading! maar ja nieuwsgierigheid he,en wat zo vervelend is dat ik mijn geboorte datum heb gegeven.te goeder trouw,ik had op dat moment geen idee nog dat het NEP was,pas nadat ik na een uur nog geen bericht kreeg,toen begreep dat het zwendelaars zijn.maar die vrouw op die foto,die dus zogenaamd Gabriella moet voorstellen,het is toch wel erg met dit soort mensen.Maar ik ga ook beklag doen bij tros Radar,zodat niet nog meer mensen in trappen. want ik kwam deze OPLICHTERS tegen op FACEBOOK

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>