home // medium-diana

Medium Diana

Wie is medium Diana?, Medium Diana staat bekend als Nederlandse Derek Ogilvie. Medium Diana werkt niet alleen als babyfluisteraar maar ook met jonge kinderen.
Haar volledige naam is Diana van Beaumont en is woonachtig in Schalkhaar (ov.). Medium Diana is een medium met verrassend veel mogelijkheden.

Biografie medium Diana

Ik ben geboren, ben gaan leven en heb mezelf ontdekt. Ik mag vanuit mijn liefde voor de mens een luisterend oor zijn, voor een ieder die zijn diepere verhalen aan me wil vertellen. Hiervoor gebruik ik mijn unieke Luisterkind Methode. Daarnaast schrijf ik boeken, columns (zo nu en dan voor het magazine Spiegelbeeld) en ben ik freelance redactielid van het positiviteitsmagazine Change Think Positive.

Je staat o.a. als de Nederlandse Derek Ogilvie bekend. Waar komt dat vandaan?

Derek is bekend als Babyfluisteraar. Hij luistert naar de kinderen zonder live met ze te praten. Hij werkt op een dieper liggende laag bij het kind. Ik doe dat ook. Ik vermoed dat men mij de Nederlandse Derek Ogilvie noemt omdat het net zo groots is en ik door veel mensen uit het binnen- en buitenland benadert word.

Sinds wanneer behandel je kinderen?

Even voor alle duidelijkheid; ik behandel geen kinderen. Ik luister naar de kinderen en kijk samen met ze naar een oplossing. Ik ben in 2007 met de kinderen gestart.

Waarom ben je je gaan toeleggen op kinderen?

Ik werk al met kinderen sinds mijn zeventiende. Beroeps- en hobbymatig.
Ik werk met de Luisterkind Methode voor het overgrote deel met kinderen, maar ook veel volwassenen kloppen aan voor een afstemming op zichzelf.

De Luisterkind afstemming is eigenlijk voor iedereen; denk hierbij ook aan mensen met een verstandelijke beperking, mensen in coma, mensen met een ziekte waardoor praten niet mogelijk is, etc.

Ik merk dat kinderen het fijn vinden om een luisterend oor te krijgen, om hun verhaal kwijt te kunnen en dat ik ze daarmee een stukje fijner in het leven kan zetten, voelt voor mij meer dan goed. Ik kijk niet naar de nieuwste positieve labeltjes als Nieuwetijdskinderen, Sterrekinderen, Indigokinderen.

Hoog Sensitieve kinderen en ga zo maar door. Ieder kind is kind en mag zijn of haar verhaal kwijt.

Kun je uitleggen wat jouw Luisterkind Methode precies inhoudt?

Met de Luisterkind Methode leg ik op afstand contact met het kind (of de volwassene, maar ik spreek hier even over het kind) en ga met het kind in gesprek. De ouders hebben op voorhand hun vragen mogen formuleren en ik heb aangegeven dat het aan het kind is wat er beantwoord wordt.

Tijdens een afstemming verneem ik van het kind de struikelblokken, de wensen en vertaal dat naar de ouders. Ik voeg zelf niets toe, het is wat het kind me vertelt. Soms blijkt een probleem in het hier en nu terug te leiden te zijn naar een vorig leven. Dan gaan we dat in die sessie via regressie meteen bekijken en omvormen, zodat het ook in het leven van nu verandert. Een andere keer tref ik een auralifter aan, die ik dan liefdevol naar het licht help. Ik laat het volledig aan het kind hoe de afstemming gaat. Zo zitten we soms samen op een berg, een andere keer staan we aan de rand van een bos of laten we ballonnen op om afscheid te nemen van pijnstukken. Ook hele strakke teksten met wensen en gedachtegangen van het kind komen voor. Ik werk niet met kaders, ik laat het volledig aan het kind wat er voorbij komt.

De hele afstemming gaat vervolgens op de mail naar de ouders. Met regelmaat hebben we het ‘probleem’ al in de sessie opgelost, maar vaak vraagt het kind ook van de ouders veranderingen of aanpassingen . Voor ik met de afstemming begin heb ik dat de ouders ook aangegeven. Het is soms enorm confronterend voor de ouders en wordt er echt wel wat van ze gevraagd.

Vaak is één afstemming voldoende, soms raken we met die afstemming het eerste punt aan en komen ouders na een tijdje voor een vervolg afstemming omdat er een volgend aandachtspunt naar boven is gekomen. Zo werken we samen aan het welzijn van het kind.

Je helpt ook bij geboorte begeleiding, kun je uitleggen hoe dit werkt?

Bij de geboortebegeleiding doe ik eigenlijk hetzelfde als bij kindertjes die hun voetjes al op de aarde hebben.

Ik stem ook hierbij af op het kindje en zo hebben we contact. Ouders hebben ook hier weer vragen mogen stellen, die ik aan het kindje stel. Denk hierbij vooral aan vragen als Wat kan ik als mama doen om het op dit moment voor jou zo aangenaam mogelijk te maken?

Heeft het kindje last van de spanning die ik op dit moment heb? Waarom heeft ons kindje voor ons als ouders gekozen?, etc. Ik laat het kind aan het woord en laat ook daar de ruimte dat het vertelt wat het kwijt wil. Het zijn vier afstemmingen waarbij we ook samen praten over de geboorte.

Zo gaf een kindje in de buik van haar mama aan dat hij in dit leven wel zijn school af wilde maken. Een ander kindje geeft aan dat het rekenen zo leuk vindt of gek is van water of dat het niet van harde dreunen houdt. Dit laatste kwam voort uit een vorig leven van het kindje, waarbij ze in een oorlogsgebied woonde.

De ouders zijn thuis op het moment van de afstemming en ervaren hun half uur op eigen manier.

Ik ‘voorspel’ geen geslacht, geen ziektes of afwijkingen of wat dan ook. Het is puur een contactmoment met het kind en de ouders, waarbij we met elkaar richting de bevalling kijken.

Waarin zijn jouw afstemmingen anders dan andere?

Ik werk op afstand. Geen kind en geen ouder in een praktijkruimte. De kinderen mogen blijven spelen, hoeven niet weer een keer hun verhaal te doen, geen reistijd en reiskosten, geen beperking vanwege de afstand, geen afspraak qua tijd.

Ik werk daarnaast op een onderliggende laag van het kind, waardoor er dingen naar boven komen die een kind zelf niet zo 1-2-3 zou zeggen. Niet omdat het niet wil, maar vaak niet kan. Hierin ben ik niet de enige.

Wat de Luisterkind afstemmingen wel uniek maakt is, dat ik tijdens de afstemming naar oplossingen kijk, een stuk regressie of healing toepas als dat nodig is of auralifters naar het licht help.

Wat mag een ouder, die met zijn kind bij jou komt, verwachten?

Ik vraag de ouders altijd om open te staan voor het verhaal van hun kind. Dat is wat ze met de Luisterkind afstemming ontvangen.

Sommige ouders kunnen de boodschap van hun kind niet per direct plaatsen en die vraag ik om het even te laten liggen, even in te laten zakken en er daarna nog eens naar te kijken. Of vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Ik werk altijd heel integer, luister zonder oordeel naar het kind en probeer een zuiver contact met kind en ouders te realiseren.

Als een ouder drempelvrees heeft om met zijn kind bij jou te komen, wat zeg je dan tegen hen?

Ik laat de keuze altijd bij de ouders. Wanneer ze er niet volledig achterstaan, is het beter om de afstemming (nog) niet te doen. Dit ook omdat ik contact met het kind maak en deze vanuit een diepere laag zijn/haar verhaal laat doen.

Wanneer de ouders er op dat moment niet voor open staan, of er niet helemaal achterstaan zullen ze ook de vraagstelling van het kind niet goed interpreteren of zelfs negeren. Dat is voor het kind niet fijn en ik adviseer de ouders dan ook om pas weer aan te kloppen als ze bereid zijn om aan de slag te gaan met de wensen die het kind kan aangeven.

Wat voor problemen behandel je bij kinderen?

Ik behandel geen problemen, ik luister naar het kind en neem, tijdens het gesprek met het kind, de vragen van de ouders mee. Tijdens het gesprek kijken we naar oplossingen. Ik noem het geen behandelingen.

Niet zindelijk worden, slecht slapen of niet in slaap komen, woede aanvallen, slecht eten, agressief gedrag, angsten, pesten, slechte schoolprestaties, moeilijk contact maken met anderen, verlegen, asociaal gedrag, veel huilen, enorm aanhankelijk aan ouders, jaloers gedrag,…. en zo kan ik nog wel doorgaan…. Eigenlijk alles waardoor het kind niet fijn in het leven staat, kan een reden zijn om een Luisterkind afstemming te laten doen.

Omdat ik me bewust ben van het enorme aantal kinderen die graag op deze manier gehoord wil worden, heb ik besloten andere mensen het werken met deze Luisterkind methode ook te leren. Ik heb deze opleiding gestart omdat ik veel meer mensen als baken wil hebben, waar kinderen en ouders bij aan kunnen kloppen.

Op deze manier wil ik in een relatief korte tijd een netwerk maken van mensen die ook met de Luisterkind Methode werken, zodat we met elkaar nog veel meer kinderen en hun ouders kunnen helpen.

Wat is je mooiste moment geweest tijdens behandeling van een kind?

Pfoei… voor mij zijn bijna alle afstemmingen mooi, zeker wanneer ik aansluitend hoor dat de afstemming voor zoveel verandering heeft gezorgd. Daar doe ik het voor; het welzijn van het kind en zijn/haar leefomgeving.

Momenten waarbij er bij de kinderen enorm veel verdriet naar boven komt, we in een vorig leven een stuk kunnen veranderen met vaak de daarbij behorende emoties … en de vrijheid, de openheid, de blijheid die daarna ontstaat… ja dat is ook prachtig.

Maar ook aansluitend de inzet van de ouders, dat vind ik ook vaak enorm bewonderenswaardig. Ze willen zo graag dat het hun kind goed gaat, dat ze de stappen zetten die het kind heeft aangegeven in de afstemming en dat er daardoor zoveel verandert is zo mooi om te horen!

Wat is je meest aangrijpende ervaring geweest met een behandeling van een kind?

Wanneer kinderen zoveel verdriet hebben en het gevoel hebben er echt niet meer uit te komen… dat raakt me altijd wel ja. Het is dan bijna wanhoop wat ik te zien krijg. Uiteraard ook als er seksueel misbruik aan de orde is, of mishandeling. En dan maakt het niet uit of dat in een vorig leven is geweest of in dit leven, het raakt me.

Hoe lang duurt een gemiddelde behandeling van een kind?

Ik let tijdens een Luisterkind afstemming niet op de tijd. Soms is een kind heel duidelijk in een paar zinnen. Een ander neemt me mee in een vorig leven of zijn er auralifters aanwezig die ik ook aan het woord laat.

Soms ben ik met 25 minuten klaar en de andere keer ben ik dik een uur aan de slag. Dat is ook het voordeel wat deze manier van werken heeft, ik heb geen wachtkamer vol, ik hoef niet op de tijd te letten, ik spreek geen tijd af met de ouders, alles komt wanneer het komt en hoe lang het duurt, dat bepaalt het kind.

Welke behandelingen doe je het meest bij kinderen?

De vragen van de ouders zijn divers en wisselen sterk. Er is geen lijn te zien. Het gaat van slecht slapen via explosieve boosheid tot paniekaanvallen en alles wat er tussen zit. Ik vind dat alleen maar fijn, omdat ouders voelen dat er iets veranderen mag en ze niet beperkt worden door de vraag; ‘welk probleem heeft mijn kind en past dat ook in Diana haar lijn’. Iedereen is welkom, elk kind en iedere ouder.

Wat is jou mening over de bekende TV mediums

Zolang we allemaal voor het welzijn van de mens gaan, vind ik het helemaal prima.
Ieder op zijn eigen manier.

Kun je alle problemen bij kinderen behandelen?

Het is aan het kind en aan de ouders. Welke vragen hebben de ouders, wat geeft het kind aan tijdens de afstemmingen, zijn de ouders al zo ver dat ze de vragen van de kinderen aan hun ouders goed kunnen verstaan, hoe ver is het kind tijdens de afstemming bereid om met mij mee te gaan.

Bij bijna alle afstemmingen is er resultaat. Zolang beide partijen open staan (en het kind staat altijd open) kunnen er veel problemen verholpen worden. Ik verhelp geen ziektes of aandoeningen.

Wat is jou mening over de bekende TV babyfluisteraar Derek Ogilvie?

Hij doet mooi werk. Soms vind ik dat hij net een stukje laat liggen, zoals de regressie en de auralifters. Wellicht doet hij dat wel, maar is het te ‘zweverig’ om op de televisie uit te zenden. Dat weet ik niet.

Ook hij gaat voor het welzijn van de kinderen en durft ook naar de ouders te wijzen als daar het struikelblok bij het kind ligt. Dat vind ik mooi, want neem van mij aan dat dat niet altijd makkelijk is. Ouders leggen hun liefde in de opvoeding van hun kind en vervolgens roept er een kinderfluisteraar even dat je het niet goed doet.

Dat het kind dat aangeeft en dat het anders mag. Dat is soms enorm confronterend en pijnlijk en ook lastig om als medium dit stuk bij de ouders te parkeren. Ook al weet ik, en in dit geval Derek ook, dat daar de basis van de onvrede bij het kind ligt.

Hoe weten ouders nu dat jou behandelingen werken?

Het resultaat is vaak al per direct zichtbaar als we daar tijdens de afstemming aan gewerkt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht slapen, angsten, enge dromen, woede aanvallen, agressief gedrag etc. Deze zijn dan aansluitend al sterk verminderd of volledig gestopt.

Als het kind tijdens een afstemming alleen heeft aangegeven wat er schort en wat ze anders zouden willen, merk je vaak dat de ouders de tekst van hun kind, de vraagstelling van hun kind herkennen en zien ze resultaat bij het kind, zodra ze er zelf mee aan de slag gaan. Er wordt dan een beroep op hun gedaan.

Zodra ze het oppakken zien ze de veranderingen ontstaan. Denk hierbij aan het verlagen van het tempo, het aanbieden van ander speelgoed, het verkleinen of vergroten van de leefruimte, het minder ‘moeten’, het echt luisteren naar het kind, het kind zien zoals het werkelijk is etc.

Op mijn site www.luisterkind.com staan een groot aantal reacties van ouders die een afstemming op zichzelf of hun kind hebben gedaan.

Hoe reageren kinderen op jouw behandelingen?

Bijna met alle afstemmingen komt het kind beter in zijn/haar vel te zitten. Hobbeltjes worden opgelost en er komt meer harmonie in de gezinnen waardoor het kind zich ook weer fijner voelt.

Je schrijf ook regelmatig boeken over deze onderwerpen, wat kunnen mensen leren uit jou boeken?

Het boekje ‘Kristal Momentjes’ bevat mooie kleine teksten die je tot nadenken zetten en je laten groeien.

Ik heb een boek geschreven over mijn spirituele ontwikkeling en het realiseren van mijn droom; ‘Leid me… als ik luisteren wil!’ De reacties van de mensen zijn bovenal het geraakt worden en de herkenning.

Mijn boek ‘Hoe vind jij jezelf?’ is meer een coachingboek, waarbij ik mensen in veertien stappen dichter naar zichzelf hoop te brengen. Beide boeken geven de boodschap mee dat als je sterk bij jezelf bent, je je geluk kunt vinden.

Op dit moment ben ik bezig met een boek over de Luisterkind Methode, waarin ook de afstemmingen op de kinderen geplaatst worden. Als het goed is komt deze in oktober 2013 uit.

Heb je nog tips of wil je nog een boodschap meegeven?

Leef vanuit je hart, luister naar je (innerlijk)kind en sta open om te leren en vooruit te gaan.

Wil je meer weten over medium Diana? Bezoek dan eens haar site of contact haar direct
9.2
Beste keuze!
pic

Mediumchat.nl star star star starstar

Iedere bezoeker kan eenmalig een proefconsult doen. Dit waarderen wij zeer. Bijzonder klantvriendelijk. Mediumchat.nl hanteert daarnaast nog eens scherpe tarieven.
Lees verder »
Bezoek Mediumchat.nl
6.5
pic

Astrolijn.nl

Gespecialiseerd in telefonisch consult. Nette informatieve website. Tarot leggingen en horoscopen aanvragen zijn is mogelijk. Veel gratis opties voor aanvullende informatie.
Lees verder »
Bezoek Astrolijn.nl
6.5
pic

Parastars.nl

Veel paragnosten en mediums. Twee dagen van te voren kun je een afspraak maken met het gewenste medium. Foto reading werkt snel en gemakkelijk. Mediums spreken meerdere talen.
Lees verder »
Bezoek Parastars.nl

Gratis chat met een paragnost