home // alternatieve-reiki-praktijk

Alternatieve Reiki praktijk

Wie is Marian van Alternatieve Reiki praktijk?
Onlangs interviewde Paragnost-info Marian, en zij verteld aan ons uitgebreid, over Reiki, haar Reiki praktijk en haar Reiki ervaringen.
 

Reiki master Marian

Mijn naam is Marian. Op jonge leeftijd had ik al contact met mijn overleden opa die mij heeft begeleid door het leven heen. Daardoor werd mij gezegd een denkbeeldige vriend te hebben, anderen zagen hem niet. Door hem ben ik steeds verder gekomen in het paranormale.
 

Paranormaal begaafd

Paranormale begaafde Marian en Reiki masters heeft eigenlijk Marian Wijnbergen – Heutink. En is woonachtig in Raalte. Zij heeft de gave om mensen te mogen helen via Reiki, via Re-Connection.
 

Gidsen en begeleiders

Daarbij mag ik gidsen / begeleiders zien. Dingen doorgeven voor de persoon die bij mij zit. Verder kan ik via een foto bepaalde zaken door krijgen en/of vragen beantwoorden die mij gevraagd zijn over de foto. Ik kan niets op commando, ik werk met mijn begeleiders en wanneer zij niets doorgeven kan ik het wel vergeten.

Dan vertel ik hen dat ik hen niet kan helpen, of niet mag helpen. Zij is werkzaam bij haar eigen bedrijf alternatieve reiki praktijk Marian, deze praktijk heeft zij alweer sinds 2007

 
9.2
Beste keuze!
pic

Mediumchat.nl star star star starstar

Iedere bezoeker kan eenmalig een proefconsult doen. Dit waarderen wij zeer. Bijzonder klantvriendelijk. Mediumchat.nl hanteert daarnaast nog eens scherpe tarieven.
Lees verder »
Bezoek Mediumchat.nl
8.5
pic

Mediums.nl

Veel keuze: telefoonconsult, e-mailconsult en fotoreading (eerst versturen, daarna bellen). Elke dag een gratis horoscoop en je kunt een gratis account aanmaken. Oogt betrouwbaar.
Lees verder »
Bezoek Mediums.nl
6.5
pic

Astrolijn.nl

Gespecialiseerd in telefonisch consult. Nette informatieve website. Tarot leggingen en horoscopen aanvragen zijn is mogelijk. Veel gratis opties voor aanvullende informatie.
Lees verder »
Bezoek Astrolijn.nl

Gratis chat met een paragnost  

Reiki Usui

Altijd kon ik mensen helpen door mijn handen op hen te leggen, hoeft alleen maar schouder of arm te zijn en ze voelde van alles gebeuren. Maar geef het maar een naam. Doordat ik niet kon zeggen hoe het heette ben ik Reiki Usui gaan doen.

Reiki master

Daarbij ben ik tot Masterschap gegaan zodat ik ook andere mensen kan inwijden en de genezing door mag geven. Edelstenen waren altijd al een passie geweest. Vaak te vinden in diverse winkels om hun energie op te vangen.

Edelstenen

Thuis heb ik ook veel aan edelstenen. Ook doe ik behandelingen of geef ik edelstenen mee ter genezing of verzorging van de geest. Door diverse operaties in mijn leven heeft de praktijk steeds stil moeten staan. Maar niet in de groei. Ik groeide door ook al had niets te doen.

Engelen

Door mijn ervaringen te ondergaan ben ik met engelen in contact gekomen. Mag veel aan de andere kant kijken en helpen. Wordt vaak gezien in ziekenhuizen alleen blijk ik gewoon die dag en tijd thuis te zijn. Er gebeuren met mij vele zaken die ik zelf niet door heb, maar wel te horen krijg.

Begeleiders

Door mijn begeleiders krijg ik mensen op mijn pad om te helpen. Zijn er dingen waardoor ik dit niet kan of geen tijd naar heb krijg ik ook niemand om te helpen. Ook heb ik veel bijenwas tekeningen gemaakt in opdracht. En een boodschap die ik erbij kreeg achterop geschreven.

Gave zit in de familie

Ik ben gezegend met een prachtige dochter die soms zeg ik wel eens helaas ook een gave heeft. Zij ziet veel, hoort veel. Wat ik niet kan zien vertelt zij mij. Waarin ik niet werd geloofd in wat ik toen zag, wordt zij wel geloofd en uiteraard geholpen. Door haar zijn we begonnen met Klankschalen. Het is een prille begin maar we zijn begonnen.

Klankschalen

Zij kan heel mooi klankschalen doen en leert het mij. En zo groei ik steeds verder en verder. Ik sta nooit lang stil helaas. Want ook stilstand is best even lekker. Ook maak ik veel foto’s. Voor school of gewoon thuis. En daarbij kom je veel in tegen.

Overleden mensen

Soms zie je mensen staan die overleden zijn. Soms alleen maar bollen (orb). Soms komen ouders naar me toe hoe doe je dat toch. Tja geen flauw idee het gebeurd gewoon. En bij toeval mag ik dat op een foto zetten. Dat is 1 van de nieuwere dingen die ik ben gaan doen.


Wat is Reiki?

Reiki betekend voor mij universele levens energie weer te laten doorstromen en/of genezing te brengen via Het Licht of hoe men dat ook wilt noemen. Iedereen noemt het anders. Ik maak contact via het licht vraag mijn hulp en ga dan aan de slag.

Hoe werken de inwijdingen?

Voor de inwijding plaats vind zorg ik dat mijn huis totaal zuiver is. Geen entiteiten of wat dan ook zomaar in huis rond loopt. Als de persoon binnen komt voelt het rustig en sereen aan. De inwijding is per persoon gericht. Ik geef niet in groepen een inwijding. Zij hebben vaak al bij mij al Reiki gehad en weten wat de energie is.

Nieuwe mensen

Bij nieuwe mensen geef ik eerst een behandeling om hun energie baan te voelen. Op te lossen wat nog mag oplossen. Dan vraag ik aan mijn begeleiders of ik mag inwijden of niet. Wanneer ik akkoord krijg gaan we naar een speciale ruimte daarvoor ingericht om Reiki te doen.

Reiki in woonkamer

Of als mensen het prettiger vinden in de woonkamer. Vaak is dit het liefst gevraagde item of het gewoon in de woonkamer mag. Lijkt het niet zo officieel. Daar heb ik geen problemen mee. Zij zijn altijd samen met mij.

Welke inwijdingen bestaan er?

Ik geef workshops Reiki, dat is gewoon wat is Reiki hoe voelt Reiki gewoon om inzicht te geven. Daarnaast geef ik Reiki 1, 2 en 3. Reiki 3 is Masterschap. Dat doe ik in 1 keer. Velen doen 2 keer maar als je Reiki 3 mag doen hoeft het niet in 2 keer te gaan. Althans niet voor mij.

Hoe werkt een Reiki behandeling bij jou?

De persoon komt binnen, even wat drinken en bij praten wat er aan de hand is. Vraag ik aan hen bepaalde zaken die ik eerst moet weten voor ik Reiki mag doen. Bijvoorbeeld of zij suikerziekte hebben, of een pacemaker. Dat soort zaken zijn van belang. Dan krijg ik mee van mijn begeleiders of zij moeten liggen of zitten.

Geven ze zelf aan liever te liggen is dit geen probleem. Daar heb ik een behandeltafel voor. Vaak kan het zittend. Dan zorg ik dat ik de handen hebben gewassen, maak ik contact met het Licht en leg dan zacht de handen op de schouders.

Contact maken

Eerst contact maken met de energie die stroomt. Soms vecht het energie gedeelte van de persoon en soms is het zo vloeibaar dat de nieuwe energie gelijk door kan stromen. Ik vraag de personen altijd te zeggen wat ze willen zeggen.

Nergens voor te schamen zodat ze ook vrij zijn in alles. Tijdens de behandeling wat ik waar mag nemen geef ik door. Ook als het betreft boodschappen van de andere kant. Wanneer ik klaar ben sluit ik de persoon in kwestie af en praten we over de behandeling of wat zij nog willen vragen of wat dan ook mag gebeuren.

Even lekker een glas water daarna en dan is het klaar. Ik hecht geen waarde aan tijd. Soms ben ik zo klaar en soms kan het 2 a 3 uur duren. Ik heb ook geen strak schema om mensen te helpen. Het is per persoon anders. Daar neem ik de tijd voor.

Je doet ook aan kleuren therapie, kun je uitleggen wat dit is?

Met kleuren doe je heel veel. Dat wil zeggen de kleuren die jij draagt die jij om je heen hebt maken jou wie je bent. Of wat je mooi vind. Kleuren geven je kracht maar kunnen je ook breken. Via kleuren van bijvoorbeeld met stoffen, bijenwas tekeningen of edelstenen kun je zien hoe ver iemand is in zijn of haar ontwikkeling met iets.

Of juist de kleur die men mist. Elke kleur heeft een toevoeging of een betekenis. Als je een bepaalde kleur gebruikt wil niet zeggen dat je de andere kleuren niet bij je hebt, maar soms moet je even een kleur toevoegen of naar kijken of kleuren met een potlood om je chakra in balans te krijgen.

Hoe werkt dit precies?

Wanneer iemand bij mij komt dat zij het gevoel hebben alleen maar zwart om zich heen te willen en niet weten waarom kan ik kijken wat ik daarmee kan doen. Ik pak mijn kleuren erbij. De edelstenen de stoffen of de bijenwas tekeningen. Daarbij vraag ik wat ze echt lelijk vinden. Dan wat ze de mooiste kleuren vinden. Waarom ze dan zwart willen hebben om zich heen.

Het is een gesprek waarin je achter gaat komen waarom ze iets willen of iets zomaar doen. Ik heb meegemaakt in mijn praktijk dat een kindje zwart haatte maar altijd aan moest doen van haar moeder. Moeder snapte er niets van. Samen met moeder en dochter om de tafel gezeten gevraagd wat er nu eigenlijk aan de hand is. Want overal zit een kern in.

Als je de kern kan pakken ben je klaar en kan je gaan behandelen of laten inzien. Hieruit kwam dat het kind geen eigen keuze mocht maken van kleding kleuren, slaapkamer kleuren. Kind voelde zich totaal niet lekker. Veel ziek op school. Samen heb ik een behandeling op chakra gebied gedaan. Haar laten kleuren met potloden zodat de kleuren in haar systeem kwamen.

Moeder heb ik alleen maar laten kijken op afstand wat er gebeurde. En ze zag een glimlach komen, ze zag haar kind opgroeien. Door te weten wat het kind wilt en er naar te luisteren is een goed begin. Het wil uiteraard niet zeggen dat je moet doen wat je kind je zegt. Maar luisteren is zeker niet verkeerd. En zo kwam het kind tot haar recht en is ze flink gegroeid op lichamelijk maar ook geestelijk gebied. Kleuren doen erg veel.

Wat voor soort klachten kun je hiermee behandelen?

Eigenlijk alles. Wanneer je alleen maar blauw hebt moet je daar ook een warme kleur tegenover zetten om in balans te komen. Als het lichaam uit balans raakt is het opzoek gaan waarom het uit balans is.

Chakra

Vaak met Reiki behandeling krijgen ze kleuren mee. Elke chakra heeft zijn eigen kleur en sommigen zien de kleuren ook als ik de behandeling geef. Ze doen hun ogen dicht en zien dan de kleuren.

Klachten oppakken

Eigenlijk kun je daar alle klachten mee oppakken. Genezingen mogen komen is niet vanzelfsprekend. Ik ben niet iemand die zegt ik genees je. Was dat maar waar dan was er niemand ziek. Had ik geen operaties gehad hahaha. Maar vaak kun je de dingen plaatsen en door het plaatsen kan je verder.

Het harmoniseren van de Chakra’s

Het harmoniseren van chakra’s wat houdt dat precies in? Chakra’s kunnen door bepaalde zaken totaal overhoop zijn gehaald. Draaien niet goed met de richting mee. Of zijn totaal uit het lood geslagen. Dat kan door een ruzie komen. Door een woord wat jou innerlijke pijn heeft gedaan.

Maar ook door operaties die niet goed worden uitgevoerd en dwars door je chakra wordt gedaan. Nu houden artsen er gelukkig rekening mee. De wetenschap gaat gelukkig al een stuk verder. Wat ik doe met het harmoniseren van de chakra’s is van de 13 chakra’s weer een balans te maken.

Ze goed te laten samen werken en draaien. Ook daarbij de kleuren toepassen zodat ze zijn wat ze behoren te zijn. Wanneer dit bereikt wordt is de persoon ook rustig en voelt zich moe, omdat nieuwe energie door hen heen komt. Dat moet zoals ik het noem even acclimatiseren. Daar geef ik hen 3 dagen voor. Blijft dat gevoel langer mogen ze terug komen of kan ik op afstand handelen.

Wat zijn chakra’s

Iedereen noemt het anders, maar komt op het zelfde neer. Chakra is een bepaald gebied waar een koker doorheen loopt. Een koken van energie. Die kan je voelen met je handen. Daar hoef je zeker niet begaafd voor te zijn.

Deze koker kan je vergelijken met een orkaan draai. Die kan je andersom laten draaien. Die kan je laten kleuren daar kan je alles mee doen. Als je bij een warm wegdek in de verte kijkt zie je de warmte eraf komen. Zoiets lijkt een chakra op. En die energie pak je op en behandel je.

Kun je iets meer vertellen over edelstenen en behandelingen daarin?

Edelstenen jeetje dat is een heel groot iets. Je krijgt het van moeder aarde. Ze stralen ze geven kleur. Voor diverse mensen praat de steen ook met hen. Geeft mij een zeer fijn gevoel. Ik heb ook heel veel stenen in mijn huis staan. Ze werken d.m.v. kleur maar ook hun energie.

Stenen kunnen vol raken en worden ze dof van kleur. Velen gooien ze weg. Maar laat ze maar spoelen door het water. Of ga naar de zee. Doe ze in een bak of zak en laat het water er doorheen gaan. Sommigen werken met de maan.

Stenen opladen

Bij volle maan zouden de stenen ook weer opladen enz. Maar ik doe via water. Dan maak ik ze schoon via de Reiki. Ik heb ook sieraden om te dragen zodat je ze niet als een trommelsteentje in je zak hoeft te dragen. Maar ook als een sieraad kan dragen.

Edelstenen groeien

Edelstenen groeien, je kan er vormen inzien. Ik heb een steen waarin elke keer wel iets anders in te zien is. Soms een mooie dolfijn soms een engel! Waarom? Ik weet het niet. Ik bewonder het fenomeen. Het is fantastisch om edelstenen om me heen te hebben. Als ik op vakantie ga neem ik ook altijd 2 setjes mee. Kan niet zonder de energie kleur en kracht.

Je geeft ook workshops?

Wat voor soort workshops geef je? Ik geef workshop in de Reiki. Vaak werd er gezegd het is een zwevend iets of Reiki is iets waar men aan wilt verdienen stelt niets voor. Maar als mensen komen of zij vragen mij thuis en voelen dan ook per persoon de energie stroom dan staan ze versteld van wat het is.

Ze zijn zeker nooit verplicht om behandelingen of inwijdingen bij mij te doen. Het is gewoon een workshop wat is nou Reiki. Waar gebruikt je Reiki voor. Want het hoeft niet alleen voor genezing te zijn. Je kan ook planten weer opbeuren. Je kan het gebruiken voor je dieren. Je huis reinigen van entiteiten of degene die bij mij komt over laten gaan.

Je kan heel veel met Reiki. Ik geef hen ook mee wat mijn laatste lessen zijn geweest. Een goede vriend was bang voor de dood. Ik heb hem vaker geholpen met de Reiki zowel op afstand als 1 op 1.

Zijn vader was vaker in zijn omgeving en hij werd banger en banger. Zijn vader was te vroeg opeens zonder afscheid overleden. Dat wilt hij niet meemaken voor zichzelf. Hij werd onrustig en belde me op ‘s morgens vroeg. Ik had gelukkig niets door achteraf gezien.

Hij wilde slapen maar de hele nacht was hij hyper kon niet de rust vinden. Nu had hij dat vaker dus ik gaf hem mee lekker op bed te gaan en dan zou ik hem gelijk behandelen. Ik had mijn dochter eerst geholpen en kon zij verder voor we naar school gingen. Ik belde hem op dat ik ging beginnen en hem welterusten gezegd. Vaak na een paar dagen belde hij wel weer op hoe het was gegaan, maar hoorde niets.

Belde zijn moeder ging er langs maar zag een deur op de kier staan dus dacht niet verder erbij na. De buurman had de deur al een tijdje niet gehoord en vroeg zijn moeder hoe of wat. De buurman was met de politie binnen gegaan en blijkt dat hij in slaap is gestorven. Waar hij vreselijk bang voor was en blijkbaar ‘s nachts had aangevoeld is door Reiki de rust in hem gekomen om in rust over te gaan. Het was voor mij persoonlijk super moeilijk.

Ik was de laatste die hem had gesproken. Ik was degene die hem Reiki gaf. Waarop je hoorde Reiki dood toch niemand? Waarop zijn moeder mij heeft opgezocht en samen met haar gesproken heb. Zij gaf aan dat dit juist zo mooi was.

Zij wilde dat ik sprak namens hem. En ik was ook bij zijn begrafenis wat ook zeer bijzonder was. Vaak zie ik hem nog en geeft hij dingen mee voor zijn moeder. Zij voelt hem ook. Deze zaken geef ik ook mee met een workshop.

Je kunt zoveel met Reiki en iedereen heeft eigen ervaringen. Ook dit was een ervaring waarin ik moest groeien en bloeien. Waarin ik mijn les kreeg dat het ook hiervoor is.
Erg mooi maar was niet makkelijk.

Kan iedereen een workshop volgen?

Ja zeker kan iedereen dit volgen. Iedereen kan Reiki ontvangen. Niet iedereen kan master worden dat is mij wel duidelijk. Maar je moet zo zien. Reiki is iets voor iedereen persoonlijk. Je moet geen Reiki willen hebben omdat het in is. Of omdat je mensen moet helpen. Nee je ontvangt Reiki voor jezelf. Dat je iets voor een ander mag betekenen is fijn.

Wat heeft Reiki voor jou betekend?

Heel erg veel. Het is niet mijn leven, maar het is een leidraad in mijn leven. Wanneer ik pijn heb vanwege lichamelijk groei voor de nieuwe dimensie waar vele mensen inzitten geef ik mezelf Reiki en vraag hulp aan het Licht om door de dag heen te komen.

Wanneer ik geopereerd werd gaf het me rust. Wanneer ik moest genezen van de operaties Ging dit zo goed dat ik zelfs eerder het ziekenhuis uit mocht gaan. Maar ook in het ziekenhuis zelf mensen mocht helpen. Bij elke operatie die ik heb doorstaan, was er wel 1 persoon die ik moest helpen.

Heel gek maar achteraf best leuk. Ik heb 2 hernia operaties gehad. 1 in 2003 toen was er iemand die op zijn rug lag en moest overgeven. Ik heb ehbo gehad dus ik zag aankomen dat ze persoon in zijn kots zou stikken. Iedereen had op de bel gedrukt niemand kwam.

Ik stond gewoon op uit mijn bed draaide de man op zijn zijde en ging weer goed. Ik kreeg flink op mijn donder want ik mocht mijn bed niet uit. Maar wat moest ik dan? Die man dood laten gaan? Was erg moeilijk voor beide partijen. Maar het is goed gekomen met mij.

Ik mocht zelfs 2 dagen eerder naar huis dan de rest. In 2012 heb ik wederom een hernia operatie gehad. Deze was flink zwaar. Er was weer een man die vreselijk bang was dat hij dood zou gaan. Ik heb bij hem aan bed gestaan en hem Reiki gegeven voor weg ging. Hij werd rustig, ik zeg ik zie je straks ik wacht op je.

En hij werd de kamer na een paar uur opgereden en hij zei ik ben er weer. Wat was dat wat jij hebt gedaan voor mij. Ik zeg Reiki. Hij vroeg waarom ik op hem wachtte en zei ik wil je meegeven dat je angsten niet hoeven, je hebt nog veel te doen. Je hebt een dochter opkomst en dochter straks op je bed en een schat van een vrouw geniet.

En gaf hem reiki mee met afscheid. Ik heb nooit iets normaals zoals anders dat meemaken. Reiki wordt ook toegepast als ik ergens loop en blijkbaar is die dood gestoken of geschoten in ieder geval van het leven beroofd. Dan krijg ik kippenvel en moet ik handelen. Dan gebruik ik Reiki om de persoon naar de andere kant over te brengen.

Dan komen mijn begeleiders naar mij toe en halen dan de persoon op. Het is voor mijn gezin niet altijd even makkelijk hoor. Want ga je op vakantie naar Texel kom ik fietsend een foto tegen van een kind dat is overreden. Ik voel het zieltje hangen en moet dan handelen.

Ik kan dan niet verder. Dus mijn man en dochter gaan verder. Soms alleen mijn man en zegt mopperend we zijn op vakantie hoor schat. Maar ik kan niet verder. Ik moet dit oplossen. Toevallig bleef mijn dochter staan en ze huilde en ik zei ja er is hier veel verdriet ik voel het ook. Ik riep haar naam en mijn dochter zag haar staan. Ik vroeg of ze naar de andere kant wilde. Maar ze durfde niet omdat ze bang was haar ouders nooit meer te zien.

Alles uitgelegd en mijn opa kwam haar ophalen en bracht haar waar ze moest zijn. Daarna de reis op de fiets verder gemaakt. Bij de terug rit kwamen we haar niet meer tegen. Het was ook geen beladen plaats meer. Er stonden mensen en zeiden wat voelt het heerlijk hier. Je zou niet zeggen dat er iemand overleden zou zijn. Reiki is er altijd en overal.

Wat zou je tegen mensen zeggen die skeptisch tegenover Reiki staan?

Hahaha leuke vraag. Ik heb zelfs iemand thuis gehad en zei joh je verkoopt lucht. Ik zeg o. Is energie lucht dan? Je ademt lucht in om te leven maar Reiki is geen lucht. Je moet het voelen, want je leeft. Je kunt moe worden of juist energie vol als je iets doet. Dat is energie.

Deze man vroeg om te voelen wat energie was. Ik had mijn hand boven zijn hand gehouden en zei wat voel je. Warmte alsof iets tegen mijn hand drukt. Nou welkom dat heet energie. Meer is het niet. Maar de inhoud is anders. Het doet iets me je of juist niet. Sommigen voelen het niet eens. Maar het werkt wel. Ik ga niet met mensen in debat omdat ze er niet in geloven, want je hoeft er niet in te geloven. Je leeft er al mee.

Heb je het gevoel dat je groeit in je vak?

Ja elke dag weer. Dat heb je kunnen lezen in mijn verhalen. Ik leer vanuit de levenslessen op aarde als wel vanuit de omgeving van mensen kinderen dieren. Laatst was mijn kat zoek. Ik roepen en dacht nee he. Dit kan toch niet waar zijn.

Ik vroeg de engelen om mij mijn kat te geven. Al is het overleden als ik maar haar gezien heb. 2 dagen waren voorbij en zei tegen mijn dochter niet de hoop laten varen. Mijn man zei dat ze dood was. Ik zei van niet. Ik voelde een energie.

Mijn dochter huilde ’s avonds en zei ik mis haar zo. Ik zei ze zijn op zoek naar haar heb hoop. Als ze de derde dag nog niet thuis is gekomen dan zal ze ergens liggen en vinden we haar wel. Je raad het nooit. In de avond om 22.30 uur precies stond ze voor de deur.

Ik zeg zie je wel. Wie vraagt die krijgt, soms kan het even duren maar je krijgt het wel. Mijn man stond verbaast en zei dat zij je tegen mij ook toen onze dochter geboren werd. Mijn dochter werd geboren 2 weken te laat en werd met spoed gehaald.

Ze bleek dood te gaan in mijn buik. Vliezen waren gebroken en ik werd ziek. Dus met spoed naar het ziekenhuis. Ze hebben haar de buik uit getrokken. Arts die normaal vrij was bleek er ineens te zijn. Deze arts heeft haar gereanimeerd en behandeld. Zij was iemand die uit WKZ kwam. Deze had WKZ ook gewaarschuwd want Deventer ziekenhuis kon haar niet helpen.

Grote groei<

Dit was een grote groei. Leren vertrouwen op je begeleiders op boven zoals ik het ook wel eens noem. Ze is gebracht met sirenes naar WKZ (Wilhelmina kinderziekenhuis). Mijn man was bang dat ze zonder ons in de ambulance zou sterven. Maar ik zei er waken engelen om haar bedje heen. 2 op zij 1 voor en 1 achter. Ze zal ons nooit verlaten.

Wonder boven wonder na lange tijd blijkt ze kern gezond te zijn hahaha. Ze heeft geen letsel overgehouden van zuurstof te kort. Ze is een wonder in de wetenschap. Ze heeft wel gekke zaken zoals ineens dubbele longontsteking enz.

Maar dat is weer fijn door de gavens heen leer je de zaken beter te bekijken en door te geven dus weer door het oog van de naald laten kruipen. Ja ik groei elke dag weer door.

Zijn er bepaalde niveaus’ waar je naar toe nog wijlt groeien?

We stappen einde van het jaar in een nieuwe dimensie. Nee de aarde vergaat echt niet. Maar we krijgen een nieuwe dimensie. Hoe dat er precies uit gaat zien kan ik helaas niet vertellen. Ik weet helaas niet alles. Maar ik vertrouw erin dat we dan in een betere wereld gaan komen.

Liefde en energie

Waar liefde en energie weer overheersen i.p.v. ruzie en oorlog. Dus ja ik wil door groeien. Mensen helpen die ik mag helpen. Ik heb nog nooit een nee hoeven te geven. Ik heb mensen gehad met burnout, stervensbegeleiding gedaan zowel bij mijn goede vriend als bij familie. Nog niet bij anderen dan echte bekenden van mij.

Elke dag is een nieuwe dag. En maak er wat van. Doe alsof je de volgende dag niet meer leeft dan geef je alles wat je hebt. Kijk in het klein en niet in het grote geheel. Dan overzie je het kleine niet. Ik zie een mier lopen op een groot vlak. Een ander trapt erop en ziet niets.

Zijn er plafonds aan sommige niveau’s?

Ja dat denk ik wel. Ik heb mijn plafond niet tegen gekomen. Dit omdat ik krijg naar wat ik aan kan. En dat werkt echt zo. Sommigen maken super veel mee zoals ik. Alle facetten van het leven heb ik gekend in mijn gezin als mede om me heen.

Geen makkelijk jeugd gehad, nooit geloofd in wat je zag of voelde. Maar het heeft me wel gemaakt wie ik nu ben. En daar ben ik trots op. Er zullen zeker wel plafonds zijn voor mensen. Er is niet voor niets een burnout.

Je luistert dan simpelweg niet naar jezelf. Maar als je blijft luisteren naar je eigen ik. Luisteren naar je lichaam is belangrijk. Niet door blijven hobbelen.

Zijn er Reiki events waar je als Reiki (master) bij moet zijn in Nederland? / Wereld?

Hele mooie vorig jaar was er een oproep voor wereld vrede. Ook daarin heb ik meegedaan. Op een bepaalde datum op precies dat tijdstip met elkaar liefdevolle energie sturen. Velen merkten er veel van.

Ik ga niet naar beurzen om daar mensen met de Reiki bekend te maken of te helpen.
Dat is niet mijn roeping heb ik altijd gezegd. Mensen komen naar mij of krijgen in hun slaap mijn telefoonnummer. Het loopt heel raar. Dus ja ik doe wel aan events mee.

Wat zijn je mooiste Reiki ervaringen tot nu toe geweest?

Eigenlijk het sterven van mijn goede vriend. Daaruit heb ik veel geleerd veel gezien veel meegemaakt. Ook daarna met zijn moeder dat ik dingen mocht doorgeven via hem. Maar ook de geboorte van mijn dochter. Ze kwam dood ter wereld. Ze werd geholpen in het ziekenhuis en was 2 weken nadien uit het ziekenhuis.

Reiki kan je veel mee doen. Ik zeg niet dat ik haar heb laten leven hierdoor helemaal niet. Daar was het ziekenhuis voor. Maar wel Reiki gegeven voor de genezingsproces van haar leven. En nog. Ze groeit als kool.

Haar botten groeien sneller dan haar spieren wat vreselijke groeipijnen veroorzaken. Ik hoef haar benen vast te pakken en klaar. Mijn dochter de geboorte en de dood is een zeer bewogen maar mooiste ervaring geweest. En natuurlijk de mensen die voldaan naar huis gaan. Dat voelt goed.

Zijn er ook minder leuke Reiki behandelingen?

Eigenlijk heb ik geen minder leuke dingen. Ja in het begin natuurlijk mijn goede vriend die ik verloor na Reiki behandeling. Eerste instantie is dat waardeloos en voel je jezelf echt niet fijn erbij. Zelfs schuldig in het begin.

Maar dan komt de les eruit en volgt het proces en denk je wat een bevoorrecht mens ben ik dat ik ook dit soort zaken mag leren. Mensen met een burnout komen waarvan ik denk tja je hebt het zelf veroorzaakt door niet naar jezelf te luisteren.

Vaak na 1 behandeling al de kern te pakken te hebben en ze kunnen weer aan de slag. Voor die persoon is het raar. Ze lopen er zo lang mee rond en dan ineens bij mij is de kern te pakken en kunnen ze door. Voor mij mooi voor hen raar.

Wat is jou motto?

1 dag niet gelachen is 1 dag niet geleefd.

Wat vind jij een mooie inspirerende (spirituele) spreuk?

Leef je leven alsof deze dag de laatste dag is. Haal uit je dag wat je kan halen. Geniet van de natuur om je heen. Vogel die zingt, de krekel die zijn geluid geeft. De zon die zijn warmte straalt. Ik heb daar niet een bepaalde spreuk voor. Maar daar komt het op neer. Geniet van het leven, je leven duurt maar even.

 Heb je nog leuke foto’s en of inspirerende plaatjes?

Ja dat heb ik zeker. Vanuit de kinderen heb ik iets gekregen waarmee zij mij zagen aan de andere kant. Ik behandel kinderen en deze zijn zo mooi en zuiver. Deze foto’s heb ik bewaard. Maar ook het bewijs dat mijn dochter ten alle tijden wordt begeleid.

Je ziet kleuren in de grote bollen in haar kamer. Ik heb die dag veel foto’s genomen toen ze sliep. Dit omdat ik haar hoorde brabbelen en via de babyfone geluiden terug hoorde. Waarop ik dacht er is meer. En heel veel meer.

En de rust die je mag ontvangen in de Reiki. Deze heb ik eens van iemand ontvangen waarop zij verwoordde hoe zij Reiki had ontvangen.

Let wel de foto’s zijn niet van mijzelf maar verkregen via mail hoe anderen de dingen doe ik doe kan verwoorden. De eerste 2 foto’s zijn wel van mijzelf dat zijn bijzondere foto’s in mijn leven. Zo heb ik ontdekt wat je kunt zien op foto’s. Daar heb ik vele foto’s van.

Soms maak ik bij mensen foto’s omdat ze dingen voelen die ze niet kunnen verklaren. En dat is super mooi.